Secret Must logo

Οι ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ στο Θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα

Οι ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ στο Θέατρο Κάτω απ' τη ΓέφυραΓια την περίοδο 2020-21 θα παρουσιάσουν το πασίγνωστο έργο του Δημήτρη Ποταμίτη, «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ» Πρόκειται για τέσσερις κωμωδίες του Αριστοφάνη, που σήμερα γίνονται πιο επίκαιρες από ποτέ και οι στόχοι του μεγάλου ποιητή πιο ξεκάθαροι.
Ο αγαθός Τρυγαίος, που πάει στον Ουρανό για να ελευθερώσει την «ΕΙΡΗΝΗ».
Ο ειρηνόφιλος Δικαιόπολης, που τα βάζει με τους πολεμόχαρους«ΑΧΑΡΝΕΙΣ».
Ο αγαθός Χρεμύλος που μοιράζει στους δίκαιους τον «ΠΛΟΥΤΟ» που βρήκε.
Ο Ευελπίδης κι ο Πεισθέτερος, που στους «ΟΡΝΙΘΕΣ» πάνε στη χώρα των πουλιών, εκεί που θριαμβεύει η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία.
Και αυτοί, όπως και όλοι οι ήρωες του Αριστοφάνη, είναι πρόσωπα-σύμβολα, εύκολα αναγνωρίσιμα στους θεατές κάθε μορφωτικού επιπέδου και κάθε ηλικίας.

 

Η παράσταση θα είναι έτοιμη στα μέσα του Μάρτη 2020 και μέχρι το τέλος της περιόδου θα παρουσιάζεται για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας. Το καλοκαίρι θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα, με τη συνεργασία των Ο.Τ.Α. και από την 1η Νοέμβρη θα παρουσιάζεται στην «παιδική-νεανική» μας σκηνή.

 

Είμαστε σίγουροι ότι η παράσταση θα είναι αντάξια της 23χρονης ιστορίας μας και της εμπιστοσύνης που τόσα χρόνια μας δείχνουν οι πολυάριθμοι θεατές μας.

Με ευφάνταστα σκηνικά, δεκάδες κοστούμια και αξιοποιώντας (όσο χρειάζεται) τη μαγεία των πολυμέσων, η παράστασή μας ευελπιστούμε να διασκεδάσει τους μικρούς (και όχι μόνο) θεατές και να τους ταξιδέψει σε κόσμους τέτοιους – σαν αυτούς που οραματίστηκε ο μεγάλος ποιητής – που η ειρήνη, η ελευθερία η δικαιοσύνη, η παιδεία και η δημοκρατία είναι κατακτήσεις και όχι … ευχές.

 

Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής.    

Σκηνικά και κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη.

Παίζουν οι ηθοποιοί : Κώστας Κλάδης, Κων/να Σαραντοπούλου, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Νίκος Σταματόπουλος, Ηλιάνα Αντωνιάδου και Γιάννης Σίμος.

 

Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης του Γιάννη Ζουγανέλη (ίδια με εκείνη της παράστασης του 1978) θεωρείται κλασική στο χώρο της δισκογραφίας.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ

Πλατεία ηλεκτρικού σταθμού Ν. Φαλήρου

Πληροφορίες-κρατήσεις στο 210.4816200

Site: katoapotigefyra.gr

Mail: info@katoapotigefyra.gr

Επικοινωνία: ArtsPr: 210.7212307, 6973.987742

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.