Secret Must logo

Η αποξένωση της οντότητας μας..

Η αποξένωση της οντότητας μας..γιατί και πως αλλάζουν τα πράγματα…

Οι αντιλήψεις, οι διατυπώσεις, και οι αναφορές είναι καθαρά και μόνο δικές μου και δεν έχουν σκοπό να προσβάλουν, να θίξουν, να μειώσουν και να υποβαθμίσουν κανέναν και τίποτα. Είμαι 100% υπεύθυνος για ότι λέω, όχι όμως σίγουρος και για το τι μπορεί να καταλάβει ο καθένας

Η ζωή πάντα αλλάζει και πάντα γυρνά στα ίδια, εξελίσσετε, προχωράει και όμως ¨παραμένει¨ η ίδια. Και αυτό γιατί σαν είδος, πατάμε και χτίζουμε πάνω στις ίδιες βάσεις. Μέχρι και πριν από 40-50 χρόνια τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά και ξεκάθαρα όσο αφορά το θέμα της κοινωνικής συμπεριφοράς των δύο φύλων. Υπήρχε σεβασμός στα ήθη και έθιμα και μετέφεραν την παράδοση κρατώντας στάση απέναντι σε καταστάσεις, που πατούσαν πάνω σε κάποιες βάσεις.

Ξέρω ότι πολλοί αναγνώστες θα σχηματίσουν στο μυαλό τους την εικόνα του μισογύνη για εμένα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί ο κάθ’ ένας, αλλά ειλικρινά αυτό είναι κάτι που δεν με απασχολεί καθόλου, διότι σαν οντότητα γνωρίζω την πραγματική μου ταυτότητα, λατρεύω το γυναικείο φύλλο αλλά είμαι αποστασιοποιημένος, από τα κοινωνικά σκαλώματα και κολλήματα που μας έχουν δημιουργήσει με φόβο και ανασφάλεια για τις ζωές μας.

Αυτό είχε σαν αντίποδα να υπάρχει καταπίεση, αναζήτηση της ύπαρξης και αναγνώριση της προσφοράς από τις γυναίκες. Με αποτέλεσμα να γίνει η γνωστή σε όλους μας ¨επανάσταση των γυναικών¨ αποσκοπώντας σε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα απέναντι στους άνδρες. Μέχρι εδώ όλα καλά και όμορφα.

Αισθάνομαι τυχερός που πρόλαβα εποχές που κάναμε, <<καμάκι>> και η ανταπόκριση ήταν επικοινωνιακού χαρακτήρα με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτό που λένε οι επιστήμονες κοινωνική αναγνώριση του ατόμου.

Στην συνέχεια οι γυναίκες άρχισαν να ξεχνούν και να χάνουν την ταυτότητα τους, με αποτέλεσμα να μπερδευτούν κατά πολύ τα πράγματα και στο κοινωνικό κομμάτι, αλλά και στο κομμάτι των σχέσεων. Σήμερα οι περισσότερες (ευτυχώς όχι όλες) δεν έχουν μάθει, δεν έχουν συνηθίσει και έχουν ξεχάσει πως είναι να λαμβάνουν μια προσέγγιση, μια κουβέντα πραγματική και μια προσπάθεια επικοινωνίας από το αντίθετο φύλλο.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, οι αλλαγές ήταν γρήγορες, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την μη αφομοίωση των κοινωνικών αλλαγών, παίζοντας σημαντικό ρόλο στη ζωή όλων.

Βέβαια, στην εποχή μας υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο θέμα, το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που όσο είναι το καλό, άλλο τόσο κακό μπορούν να κάνουν. Κάτι που είναι πολύ επίφοβο περισσότερο για τις επόμενες γενιές που μεγαλώνουν με αυτό το στιλ και τα πρότυπα τους. Οι φίλοι τους, οι σχέσεις τους, οι επαφές τους είναι κουτάκια σε μια οθόνη…Η αποξένωση της οντότητας μας..

Από την άλλη βλέπουμε άντρες να έχουν γίνει εσωστρεφείς, δεν εκφράζονται και δεν τολμούν να πάρουν μια απόφαση στην ζωή τους, ψάχνοντας να βρουν πρότυπα ίδια με αυτά της μάνας.

Κάποτε ένας ψυχολόγος είχε πει ότι στην Ελλάδα δεν μπορούμε να αναπτύξουμε δίκτυο ψυχολογικής υποστήριξης, γιατί οι Έλληνες έχουν ΦΙΛΟΥΣ. Κάτι που σήμερα έχουν καταφέρει να το ανατρέψουν, με όλα αυτά που έχουν εισβάλει στην ζωή μας και μας έχουν κάνει να είμαστε μόνοι ανάμεσα σε πολλούς και ξένοι ανάμεσα σε δικούς μας ανθρώπους.

Το αποτέλεσμα να έχουμε χάσει την ταυτότητα μας, τις ικανότητες μας και να έχουμε αποξενωθεί, να είμαστε συνεχώς στην αναζήτηση της επιβεβαίωσης και να έχουμε ψυχολογικά προβλήματα και να ζούμε χωρίς νόημα απλά και μόνο γιατί έτσι πρέπει.
Μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο, διαφορετικό και ποιο όμορφο με περισσότερη αγάπη και πίστη στον άνθρωπο;

Μήπως τελικά θα πρέπει να σταματήσουμε για λίγο απλά να τρέχουμε και να σκεφτούμε…..;

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.