Secret Must logo

Θα κρατήσει η σχέση σου; Πως θα το καταλάβεις;

Θα κρατήσει η σχέση σου; Πως θα το καταλάβεις;Πως θα καταλάβεις αν θα κρατήσει η σχέση σου; Απο τον τσακωμό σας! Ναι, καλά διαβάσατε! Απο τους τσακωμούς σας. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει τσακωθεί στην διάρκεια της σχέσης του με τον σύντροφο του. Πολλές φορές οι τσακωμοί μας και ο τρόπος που απευθυνόμαστε στο ταίρι μας, καθορίζει την πορεία ή το τέλος της σχέσης μας.

Δεν θα είναι λίγες οι φορές που έχετε ακούσει ότι ένα ζευγάρι χώρισε άδικα ενώ ταίριαζαν πολύ ο ένας με τον άλλον. Και άλλες τόσες φορές, ζευγάρια που παίζουν ακόμα και ξύλο είναι μαζί.

Υπάρχουν ζευγάρια που ζουν ευτυχισμένα και άλλα που το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν επιτίθενται στον χαρακτήρα του άλλου, εκφράζουν οι ίδιοι το πώς νιώθουν ο καθένας από την δική του πλευρά. Το να πεις σε έναν τσακωμό « Έχω νευριάσει μαζί σου είναι καλό αλλά το να αρχίσεις να βρίζεις τον άλλον και να του λες πως είναι άχρηστος και διάφορα άλλα κοσμητικά είναι σημάδι, πως θέλεις να ρίξεις το βάρος στον σύντροφό σου.

Θα κρατήσει η σχέση σου; Πως θα το καταλάβεις;Υπάρχουν και άλλοι τύποι τσακωμών, που ο ένας από τους δυο συντρόφους μόνιμα κατηγορεί τον άλλον για τα αισθήματα του, βάζοντας τον αυτόματα στη διαδικασία να σκεφτεί αν όντως έχει αυτά τα συναισθήματα και κάνει λάθος, με αποτέλεσμα φυσικά να έρχεται ο χωρισμός.

Όπως και να έχει οι τσακωμοί είναι αναπόφευκτοι,  αν όμως θέλετε να μάθετε αν η σχέση σας θα είναι για πάντα ή έστω για πολλά χρόνια, τότε πρέπει να προσέξετε το πώς γίνεται ο τσακωμό σας.

Μια σχέση θα κρατηθεί όταν δεν φοβάστε να κάνετε δύσκολες συζητήσεις με τον σύντροφό σας. Τα ζευγάρια που συζητούν τα πάντα μπορούν  να αντιμετωπίσουν πολύ δύσκολες καταστάσεις του μέλλοντος. Το να συζητάς θέματα άβολα μπορεί να σε κάνει να αποφύγεις μεγάλους τσακωμούς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν εντάσεις.

Θα κρατήσει η σχέση σου; Πως θα το καταλάβεις;Να μιλάτε αλλά συγχρόνως και να ακούτε τον άλλον όταν μιλάει. Οι τσακωμοί όπως ξεκινάνε έτσι και καταλήγουν. Αν ξεκινήσουν ήρεμα και με διάλογο θα έχουν αποτέλεσμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν πληγωμένα συναισθήματα ή ακόμα και  χωρισμός, αλλά σίγουρα δεν θα υπάρξουν απρόβλεπτες εντάσεις και  αδιόρθωτες καταστάσεις.

Αποφεύγουμε τους τσακωμούς με ειρωνεία, πικρόχολα σχόλια και φυσικά με βρισιές. Δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε ότι ένα ζευγάρι που ζει με βρισιές και πικρόχολα σχόλια και άλλα τέτοια, δεν είναι ευτυχισμένο αλλά ζει από συνήθεια ή από ανάγκη μαζί.
Υπάρχουν και ζευγάρια που ο ένας ρίχνει το φταίξιμο στον άλλον. Συνήθως στις μέρες μας το κάνουν περισσότερο οι άντρες με χαμηλή αυτοεκτίμηση, χρησιμοποιώντας ειρωνεία στον σύντροφο τους αλλά και ενοχές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η έκφραση: Εσύ δεν μ’ αγαπάς, κοίτα πρώτα αυτό που μου δείχνεις εσύ και μετά συζητάμε και εμένα.  Αυτό είναι λάθος!!!! Λέμε πρώτα τα δικά μας συναισθήματα. Ποτέ δεν γνωρίζουμε το τι αισθάνεται ένας άλλος άνθρωπος μέσα του, όπως και αν συμπεριφέρεται.
Μη βγάζεται συμπεράσματα, πως ο σύντροφός σας θέλει να σας χωρίσει, επειδή έχετε ανησυχία και μόνο.

Θα κρατήσει η σχέση σου; Πως θα το καταλάβεις;

Couple Sleeping on Opposite Sides of Bed

Ακόμα λοιπόν και αν είσαστε από αυτά τα ζευγάρια μάθετε πώς να μην ξεφεύγετε και προσπαθήστε να βάλετε σε τάξη συναισθήματα που ξεφεύγουν. Συζητήστε το άλλη στιγμή που θα είσαστε πιο ήρεμοι, πάρτε βαθιές ανάσες ή ακόμα αρχίστε να μετράτε από μέσα σας μέχρι το 20 πριν “εκτοξευτούν” λόγια που δεν πρέπει.  Βάλτε κανόνες στους τσακωμού σας όπως: Ότι και να ειπωθεί δεν θα κοιμόμαστε χώρια το βράδυ, δεν θα μας ενδιαφέρει αν είσαι εσύ ή εγώ σωστός/η αλλά το αποτέλεσμα να είναι η λύση μας κτλ. Ελάτε στην θέση του άλλου και προσπαθήστε να τον καταλάβετε σε μια διαφωνία σας.

Μην  ξεχάσετε ποτέ ότι οι ευτυχισμένες στιγμές σας είναι περισσότερες από μια διαφωνία και έναν καυγά. Δεν “σκοτώνουμε” μια σχέση για να βγούμε εμείς οι σωστοί, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μετανιώσουμε.

Τώρα αν οι καυγάδες σας είναι περισσότεροι από τις ευτυχισμένες στιγμές σας σαν ζευγάρι, μήπως θα έπρεπε να το επανεξετάσετε;
Θα κρατήσει η σχέση σου; Πως θα το καταλάβεις;

 

 

 

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.