Secret Must logo

Ο Ολυμπιακός στην λίστα των 100 πρώτων συλλόγων στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός στην λίστα των 100 πρώτων συλλόγων στην ΕυρώπηΟ Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα, που βρίσκεται ανάμεσα στην λίστα των 100 πρώτων συλλόγων στην Ευρώπη, σχετικά με τον αριθμό των παικτών που αγωνίστηκαν στις εθνικές τους ομάδες, τα παιχνίδια και τον χρόνο συμμετοχής τους, μέσα στο 2016.
Αυτό αναφέρει έρευνα του διεθνούς κέντρου μελετών για τον Αθλητισμό (CIES) που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία μεταξύ της  FIFA  και του πανεπιστημίου του Νοσατέλ.
Ο Ολυμπιακός στην λίστα των 100 πρώτων συλλόγων στην Ευρώπη Ο πρωταθλητής Ελλάδας βρίσκεται στην 74η θέση της κατάταξης, με 12 παίκτες σε 49 ματς και 3.306 λεπτά συμμετοχής. Στην κορυφή της λίστας για το 2016 είναι η Γιουβέντους, που έχει  21 παίκτες σε 157 συναντήσεις και 12.454 λεπτά . Ακολουθεί η Τότεναμ ,με 19 παίκτες σε 155 αγώνες και 12.009 λεπτά ενώ τρίτη είναι η Μπαρτσελόνα με 20 παίκτες, 134 παιχνίδια και 10.802 λεπτά συμμετοχής.
Ο Ολυμπιακός στην λίστα των 100 πρώτων συλλόγων στην Ευρώπη Αυτή που κυριαρχεί στο τοπ-100 είναι  Premier League με έξι συλλόγους. Εκτός από την Τότεναμ  υπάρχουν ακόμα, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσετσερ Σίτι, Τσέλσι και Σαουθάμπτον. Ακολουθεί η La LIga στη δεύτερη θέση με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, τρίτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, ενώ η Bundesliga έχει μόνο μία θέση στην πρώτη δεκάδα και  καταλαμβάνεται από την  Μπάγερν. Για την Serie A η μόνη ομάδα που λάμπει είναι η Γιουβέντους. Γι να βρει κάποιος την επόμενη από την Ιταλία πρέπει να πάει πίσω κάτω στην 12η θέση, με την Ίντερ. Μεταξύ της 20ης και 31ης θέση, βρίσκονται σχεδόν όλα τα μεγάλα κλαμπ της seire A: Νάπολι, Ρόμα, Φιορεντίνα και Μίλαν.

Η πραγματική έκπληξη, όμως, έρχεται από την Ταϊλάνδη με Μουαγκ Θονγκ Γιουνάιτεντ που κερδίζει τον τίτλο της καλύτερης μη ευρωπαϊκής ομάδας στη βαθμολογία. Ο σύλλογος, που παίζει στην Premier League της Ταϊλάνδης, είναι στην 17η θέση.

πηγή:filathlos.gr

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.