Secret Must logo

Τραγωδία στην Πορτογαλία – 62 οι νεκροί στην δασική πυρκαγιά

Τραγωδία στην Πορτογαλία - 62 οι νεκροί στην δασική πυρκαγιάΗ δασική πυρκαγιά που έπληξε χθες την περιοχή Λεϊρία της κεντρικής Πορτογαλίας έχει προκαλέσει τον θάνατο 62 ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών δεκάδων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής η κυβέρνηση.

Η φωτιά ξέσπασε χθες, λίγο πριν από τις 15:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) στην κοινότητα Πεδρόγαου Γκραντ, της περιοχής Λεϊρία. Πολλά θύματα παγιδεύτηκαν από τις φλόγες ενώ ήταν μέσα στα αυτοκίνητά τους που κινούνταν σε παρακείμενο δρόμο.

Τραγωδία στην Πορτογαλία - 62 οι νεκροί στην δασική πυρκαγιά«Δυστυχώς, αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η χειρότερη τραγωδία που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια» σε ό,τι αφορά τις δασικές πυρκαγιές, δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Κόστα, ο οποίος μετέβη στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας, κοντά στη Λισαβόνα.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Ζόρζε Γκόμες είχε κάνει λόγο για 19 νεκρούς, οι τρεις από τους οποίους απεβίωσαν από εισπνοή καπνού. «Άλλοι 16 απανθρακώθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους όταν παγιδεύτηκαν από τις φλόγες στον δρόμο που συνδέει το Φιγκέιρο ντος Βίνιος με το Καστανιέιρα ντε Πέρα», διευκρίνισε.

Τραγωδία στην Πορτογαλία - 62 οι νεκροί στην δασική πυρκαγιάΟ Γκόμες είπε ακόμα ότι άλλοι 14 πολίτες τραυματίστηκαν, οι δέκα από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς και ότι τραυματίστηκαν και έξι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες Σάββατο λίγο πριν από τις 15:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) στην κοινότητα Πεδρόγαου Γκραντ, στην περιοχή Λεϊρία.

Τραγωδία στην Πορτογαλία - 62 οι νεκροί στην δασική πυρκαγιάΠολλές εκατοντάδες πυροσβέστες και 160 οχήματα συνέχιζαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, οι φλόγες εξαπλώθηκαν «με μεγάλη σφοδρότητα» και «με ανεξήγητο τρόπο», κατά μήκος τεσσάρων μετώπων ταυτόχρονα.

Πολλά χωριά επλήγησαν από τη φωτιά. Η έκταση των ζημιών δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή πλήρως.

Τραγωδία στην Πορτογαλία - 62 οι νεκροί στην δασική πυρκαγιάΔύο αεροσκάφη Canadair στάλθηκαν σήμερα το πρωί από την Ισπανία για να συνδράμουν το έργο των πορτογάλων πυροσβεστών, ανέφερε ο Γκόμες.

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα επισκέφθηκε πολύ γρήγορα τον τόπο της τραγωδίας και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους των θυμάτων, «εξ ονόματος όλων των Πορτογάλων».

Η Πορτογαλία επλήγη χθες Σάββατο από ένα κύμα καύσωνα, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40° Κελσίου σε πολλές περιοχές, ενώ έπνεαν επίσης ισχυροί άνεμοι κατά τόπους.

Τραγωδία στην Πορτογαλία - 62 οι νεκροί στην δασική πυρκαγιάΣχεδόν εξήντα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες σε όλη την Πορτογαλία. Για την κατάσβεσή τους επιχειρούν 1.700 πυροσβέστες.

Μάλιστα, η κυβέρνηση της Πορτογαλίας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος από την Κυριακή 18/6/2017 για τα θύματα της πυρκαγιάς.

 

 

Τραγωδία στην Πορτογαλία - 62 οι νεκροί στην δασική πυρκαγιά

 

Πηγή:topontiki.gr

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.