Secret Must logo

Κατσίκι στο φούρνο με ντομάτες (Ευρυτανία)

Υλικά

1 ½ κιλό κατσίκι, κομμένο σε μερίδες
1 ½ κιλό ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
1 φλιτζ. Τσαγ. Ελαιόλαδο
Αλάτι χοντρό
Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

Βράστε το κατσίκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό για 30΄και βάλτε το μετά σε μια γάστρα.
Αλατοπιπερώστε καλά και σκεπάστε το κρέας, με τις φέτες ντομάτας.
Προσθέστε 2 φλιτζάνια τσαγιού από το ζωμό που έβρασε το κρέας,  περιχύστε με το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι τις φέτες ντομάτας.

Κλείστε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήστε το φαγητό στη μεσαία σχάρα προθερμασμένο φούρνου στους 180ο C για περίπου 2 ώρες. Τα τελευταία 20΄λεπτά ξεσκεπάστε τη γάστρα. Αποσύρετε από το φούρνο και σερβίρετε το φαγητό ζεστό με τη σάλτσα του, συνοδεύοντας αν θέλετε με πατάτες τηγανιτές

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

NEWSLETTER
Εγγραφείτε στα newsletter μας για να μη χάνετε άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ;
Εάν σας άρεσε το περιεχόμενο κάντε like και μοιραστείτε την σελίδα μας, σημαίνει πολλά για εμάς και συμβάλει στην βελτίωση της.
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο