Μοσχαράκι με δαμάσκηνα και μαυροδάφνη
Προτείνει η Chef Έφη Αλεβίζου
ΥΛΙΚΆ:
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι κιλότο ή σπάλα κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 500-600γρ. κρασί μαυροδάφνη
- 150ml τεντούρα (λικέρ κανέλας) ή 3 ξυλάκια κανέλας
- 1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
- 20 δαμάσκηνα ξερά
- 3-4 σπόρια από κάρδαμο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καρότο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- φλούδες από πορτοκάλι
- λίγο μοσχοκάρυδο
- αλάτι και πιπέρι
- μαϊντανός για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κρασί, την κανέλα, το κάρδαμο και το πορτοκάλι σε ένα μπολ και τοποθετούμε το κρέας.
Το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 1 ημέρα.
Το στραγγίζουμε και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι το σκόρδο και το καρότο.
Στραγγίζουμε την μαρινάδα και σβήνουμε το φαγητό μας με αυτή.
Προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει για 1 έως μιάμιση ώρα.
Μισή ώρα πριν το τελείωμα προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και αφήνουμε να γλασσάρει.
Αν θέλουμε αντί για δαμάσκηνα μπορούμε να βάλουμε ξερά σύκα,βερίκοκα ή κάστανα.
Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι της αρεσκείας μας και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!!
6 - 6Shares