Secret Must logo

Οι Αλχημιστές μιλούν στο Secret must και μας αποκαλύπτουν…

αλχημιστές secretmust

“Οι Αλχημιστές είναι ένα τρένο που όποιος θέλει ανεβαίνει, όποιος θέλει κατεβαίνει χωρίς αυτό να χάσει την πορεία του…δρούμε σαν συμμορία, δεν μπαίνει τίποτα μέσα και δεν βγαίνει τίποτα έξω από την μπάντα”

Πέντε αγόρια που κάνουν Αλχημείες…πέντε αγόρια που σε μαγεύουν με την χημεία και το χιούμορ τους. Μια δυνατή, ενωμένη ομάδα που δεν αφήνει τίποτα να μπει ανάμεσα τους. Τους συναντήσαμε, τους γνωρίσαμε, γελάσαμε μαζί και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας. Απολαύστε τους…

 

Βασίλης Παγώνης Αλχημιστές

 

 

Βασίλης Παγώνης: ο κυκλοθυμικός και ευέξαπτος Βασίλης δηλώνει <<τρελός>> με τους Αλχημιστές και πολύ ρομαντικός. Είναι ο κιθαρίστας, η φωνή και η ψυχή της μπάντας. Έχει σπουδάσει μηχανολόγος αλλά δεν εξασκεί το επάγγελμα. Ιδρυτικό μέλος των Αλχημιστών και ελεύθερος.

Κώστας Μαραγκός Αλχημιστές

 

 

 

 

Κώστας Μαραγκός : Είναι η ήρεμη δύναμη της μπάντας και πολύ ρομαντικός, παίζει μπάσο και είναι ιδρυτικό μέλος των αλχημιστών. Το 2004 φεύγει για σπουδές στο μουσικό πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα όπου σπούδασε σύνθεση και επέστρεψε στους Αλχημιστές πέρυσι, πιο δυνατός και αποφασισμένος. Δηλώνει ελεύθερος και διαθέσιμος.

 

 

Βασίλης Δημούδης Αλχημιστές

 

 

Βασίλης Δημούδης ή αλλιώς Μπιλάκος: ανήσυχος, ώριμος, ο πιο αστείος και η κρυφή πληγή της μπάντας όπως τον αποκαλούν οι Αλχημιστές. Παίζει μπουζούκι και κάνει τα φωνητικά της μπάντας. Έχει σπουδάσει και εξασκεί το επάγγελμα ως πολιτικός μηχανικός. Ιδρυτικό μέλος και ελεύθερος

 

 

Βάιος Χριστοδούλου Αλχημιστές

Βάιος Χριστοδούλου: ο ήρεμος και όχι παρορμητικός, παίζει πλήκτρα και συμβουλεύει την μπάντα. Είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Μέλος από το 2006 στους Αλχημιστές, είναι παντρεμένος και δηλώνει ερωτευμένος με την γυναίκα του.

 

 

 

Μάικ Χαλβατζόγλου Αλχημιστές

Λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων, ο Μάικ δεν μπορούσε να είναι μαζί μας.
Μάικ Χαλβατζόγλου: Ο απρόβλεπτος. Είναι ο ντράμερ της μπάντας. Δάσκαλος του Καράτε στο επάγγελμα και το πιο πρόσφατο μέλος των Αλχημιστών.

 

 

 

 

 

Αλχημιστές Secretmust

 

SECRET MUST: Λίγα λόγια για το πώς δρουν οι Αλχημιστές, πως ξεκίνησαν και από πού πήραν το όνομα τους;

Βασίλης Παγώνης: γενικά υπάρχει κοινή πλεύση και χημεία, τα βρίσκουμε μεταξύ μας και στο ρεπερτόριο των live μας αλλά και στο να συνεννοηθούμε για το τι απόφαση θα παρθεί είτε για δουλειά, είτε για συνεργασία και οτιδήποτε άλλο εμφανιστεί. Δρούμε σαν συμμορία και σχεδόν τίποτα δεν αφήνουμε να βγει έξω από την μπάντα αλλά και τίποτα δεν μπαίνει ώστε να μας επηρεάσει και να μας διασπάσει.

Το όνομα προέκυψε από ένα Ιδρυτικό μέλος της μπάντας, που δεν είναι τώρα στους Αλχημιστές, είχε την ιδέα από τους Αλχημιστές του μεσαίωνα, οι οποίοι αναμείγνυαν τα μέταλλα για να φτιάξουν χρυσό και χρησιμοποιούσαν μεθόδους για να καλύψουν την φιλοσοφική τους λίθο. Επειδή εμείς μπλέκαμε τις διαφορετικές επιρροές που είχε ο καθένας μας σαν φίλοι και επειδή είχαμε μπουζούκι στην μπάντα, ότι παίζαμε θέλαμε να το αποδώσουμε με αυτό, τα μπερδεύαμε και έτσι λοιπόν ονομαστήκαμε Αλχημιστές. Οι Αλχημιστές λοιπόν ξεκίνησαν στις αρχές του 2001 μεταξύ φίλων, με βασική ιδέα να «παντρέψουν» τα διάφορα μουσικά στυλ και ακούσματα, διασκευάζοντας γνωστά τραγούδια και αργότερα δικά μας.

Βάιος Χριστοδούλου: Επιβεβαιώνουμε και το όνομα μας μέσω από τις δουλειές μας, κάνοντας δηλαδή για αρχή μια δουλειά που απευθυνόταν σε κοινό που ζητά άλλα πράγματα πέρα από την διασκέδαση και αμέσως μετά με έναν λαϊκό καλλιτέχνη ευρείας αποδοχής και εντελώς αντίθετο με την πρώτη μας δουλειά καθώς και τώρα κάνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό με όλα αυτά που έχουμε κάνει ως σήμερα. Με όλες αυτές τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις μας αποδεικνύουμε αυτό που είμαστε και το όνομα μας.

 

SM: ποιες είναι οι εμπνεύσεις των Αλχημιστών εκτός από τον έρωτα;

Βασίλης Παγώνης: εκτός από τον έρωτα πολλά είναι τα ερεθίσματα από την καθημερινότητα μας.

Κώστας Μαραγκός: Γενικά, υπάρχει η ενστικτώδης ανάγκη να εκφραστείς. Το ενστικτώδες ή για να υπάρχει στίγμα μέσα μας και πως έχουμε υποσυνείδητα αυτήν την έμπνευση, το ένστικτο αλλά και την ανάγκη να το ερμηνεύσουμε το ψάχνουμε και εμείς οι ίδιοι. Τα ερεθίσματα όμως έρχονται από παντού, είτε αυτό λέγεται έρωτας, είτε καταστάσεις που βιώνουμε ανά περιόδους.

Βασίλης Παγώνης: Παλιότερα, σύμφωνα με τα βιώματα μας, είχαμε σημείο έμπνευσης τα κοινωνικά γεγονότα και προβλήματα που υπάρχουν γύρω μας. Μετά από κάποιο καιρό δυστυχώς ή ευτυχώς, απομυθοποιήσαμε κάποια πράγματα, διότι είδαμε κάποιες καταστάσεις, που υποτίθεται υπάρχουν στον πιο ποιοτικό χώρο στην Ελλάδα και τώρα τα κομμάτια μας έχουν πιο ερωτικό και όχι κοινωνικό στίχο πλέον, άσχετα αν σε κάποια live μας παίξουμε κομμάτια που μας αρέσουν πολύ και δεν έχουν ερωτικό περιεχόμενο.

 

SM: Υπήρχε στήριξη από το συγγενικό σας περιβάλλον; Σχέσεις μεταξύ των γονιών σας υπάρχουν;

Βασίλης Παγώνης: Με το πέρασμα των χρόνων κάποιοι από εμάς έχουμε χάσει κάποιους γονείς αλλά και αυτοί που χάθηκαν και αυτοί που είναι κοντά μας, μας στήριξαν στο έπακρο και τις ώρες που είμαστε όλοι μαζί σαν Αλχημιστές αλλά και μεμονωμένα π.χ όπως το να μαθαίνουμε κάποιο μουσικό όργανο, αλλά πιο πολύ μας στήριξαν σε περιόδους που τα μουσικά μας σχέδια, δεν μας πήγαιναν καλά. Δεν μας είπαν να αλλάξουμε πορεία, ούτε μας χλεύασαν αντίθετα μας στήριξαν και χαίρονται όταν βλέπουν μετά από κόπο ότι τα καταφέρνουμε. Και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Κάποιοι γνωρίζονται και έχουν σχέσεις και κάποιοι έχουν ειδωθεί πάνω από μια φορά.

Κώστας Μαραγκός: Οι Αλχημιστές όπως και να το κάνεις ενώνουν τον κόσμο!

 

SM: Πείτε μας συνεργασίες που έχετε κάνει, τι αποκομίσατε από τον καθένα και λίγα λόγια για την πορεία σας ως τώρα.

Βασίλης Παγώνης: Η πρώτη μας συνεργασία ήταν με τον δημιουργό πολλών καλλιτεχνών, τον αείμνηστο Σταμάτη Μεσημέρη, ο οποίος μας εμπιστεύτηκε υλικό και στίχους, μένοντας πολύ καιρό στο studio και ενορχηστρώναμε μαζί τραγούδια. Υπήρχε και μια στοιχειώδες καθοδήγηση, επειδή γνώριζε πολλά στο χώρο αυτό και τότε κυκλοφόρησε και η πρώτη μας δουλειά με τίτλο «καύτρα» από την Legend. Στο δίσκο συμμετέχουν η Μαίρη Μπροζή και ο Σταμάτης Μεσημέρης.

Αμέσως μετά συνεργαστήκαμε με τον Διονύση Τσακνή, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για περίπου ένα χρόνο και κάναμε κοινές εμφανίσεις. Τέλη Μαΐου του 2010 Το νέο μας cd κυκλοφόρησε από τη LEGEND με τίτλο ”ΟΛΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ” Τον ίδιο μήνα είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε με τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή Βασίλη Καρρά με το radio hit του 2010-2011 ”Λόγια Φιλικά”, κάνοντας live μαζί του για 1 ½ χρόνο.

Τον περασμένο Φεβρουάριο κυκλοφορούμε το νέο single “ΧΕΙΜΩΝΕΣ” και ερχόμαστε στο σήμερα, στο χειμώνα που μας πέρασε όπου συνεργαστήκαμε με το Μάρκο Σεφερλή, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, με ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα show, το οποίο ήταν πραγματικά πρόκληση για εμάς, αλλά είμαστε και πολύ χαρούμενοι που μας έχει συμβεί, γιατί έχουμε περάσει απίστευτα μαζί του και κάνουμε πλέον και παρέα.

 

SM: ποια είναι τα σχέδια σας για φέτος το χειμώνα;

Βασίλης Παγώνης: Σήμερα λοιπόν και αποκλειστικά για το Secret Must θα ανακοινώσουμε ότι τον ερχόμενο χειμώνα θα είμαστε από τον Νοέμβριο μέχρι το κλείσιμο της σεζόν στο REX μαζί με τον Μάρκο Σεφερλή, σε ένα αντίστοιχο project όπως το περσινό, όμως σε μεγαλύτερο μέγεθος, ακόμα πιο φαντασμαγορικό, πιο πολύ standup comedy, πολλά καινούρια σενάρια και σκηνικά και πολλές απρόβλεπτες ερμηνείες και επιλογές τραγουδιών.

 

SM: σας ευχαριστούμε για την τιμή αυτή της αποκλειστικότητας!

Πείτε μας λίγα πράγματα για το νέο σας single

Βάιος Χριστοδούλου: το single που θα κυκλοφορήσουμε είναι το «πάρε με απόψε» μια διασκευή στο γνωστό κομμάτι του Νίκου Ζιώγαλα, το οποίο έχουμε συμπεριλάβει και διασκευάσει αρκετό καιρό στο πρόγραμμά μας. Μας έκανε λοιπόν την τιμή, επειδή των γνωρίζουμε και προσωπικά, να μας δώσει την άδεια να το διασκευάσουμε και να το κυκλοφορήσουμε. Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι γιατί δεν είναι μόνο ένα κομμάτι που μας αρέσει, αλλά είναι ένα κομμάτι που έχει αφήσει την δική του ιστορία. Είναι μεγάλη μας τιμή και τον ευχαριστούμε πολύ!

 

SM: είναι δύσκολο στις μέρες μας να βγάλεις ένα cd ; Πώς βλέπετε το μέλλον στην μουσική βιομηχανία είστε γενικά αισιόδοξοι με όλα αυτά που συμβαίνουν;

Βάιος Χριστοδούλου: είναι δύσκολο πολύ, γιατί δεν υπάρχει αγορά πλέον. Όσο για το αν είμαστε αισιόδοξοι, είμαστε πολύ! Τα πράγματα είναι άσχημα και δύσκολα, πολύ πιο μπερδεμένα και όσο δυσκολεύουν οι καταστάσεις τόσο μπερδευόμαστε πιο πολύ και μας δημιουργεί αμφιβολίες, για το τι και αν θα τα καταφέρουμε. Αλλά όσο πιο ασύνδετοι και άπιστοι είμαστε σαν Έλληνες στον ίδιο μας τον εαυτό, τόσο καταφέρνουμε να εκπλήσσουμε τους εαυτούς μας. Όσα και αν έχουν γίνει στην Ελλάδα δεν πιστεύω ότι υπήρχε μεγαλύτερη ομοιογένεια από σήμερα στον κόσμο, απλά κάποιοι εμφάνισαν ένα κοινό συναίσθημα και εμφανίστηκε το διέξοδο. Αυτό πιστεύω και περιμένω να γίνει και τώρα.

Κώστας Μαραγκός: νομίζω θα γίνει και κάποιο ξεκαθάρισμα. Θεωρώ ότι όλα θα επανέλθουν και φυσικά μαζί με όλα θα επανέλθει και η μουσική βιομηχανία απλά μέχρι να γίνουν θετικές αλλαγές να μπορέσουμε να συγκρατηθούμε λίγο ακόμα και φυσικά να υποστούμε τις συνέπειες.

 

SM: Πιστεύετε ότι γίνεται ξεκαθάρισμα με όλα αυτά;

Βασίλης Παγώνης: Υπάρχει ξεκαθάρισμα αλλά με άσχημο και βίαιο τρόπο. Όχι ότι γίνεται ξεκαθάρισμα από αυτούς που κινούν τα νήματα αλλά ο κόσμος πλέον αποφασίζει μόνος του και δεν είναι κατευθυνόμενος, τουλάχιστον όσο αφορά την διασκέδαση του. Πλέον η κίνηση των χρημάτων είναι πολύ πιο λίγη, υπάρχει ανεργία και πολλά καθημερινά προβλήματα που ο κάθε ένας όταν θα βγει να διασκεδάσει, θα το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην καταστραφεί η βραδιά του γιατί πλέον δεν μπορεί να το κάνει κάθε μέρα όπως παλιά. Αυτό φαίνεται βέβαια και από τις μέρες διασκέδασης που από τετραήμερα και πενθήμερα έγιναν διήμερα και στην καλύτερη τριήμερα διασκέδασης.

Βάιος Χριστοδούλου: δεν πιστεύω ότι γίνεται κάποιο ιδιαίτερο ξεκαθάρισμα. Πιστεύω ότι τα πράγματα μπλέκονται περισσότερο. Είναι νόμος της ζωής αυτό και η λύση θα βρεθεί γιατί έτσι πρέπει να γίνει.

 

SM: θα σας πάω αλλού τώρα, λίγο πιο προσωπικά. Τι προσέχει ο κάθε ένας από εσάς σε ένα κορίτσι;

Βασίλης Παγώνης: εννοείτε και πάντα υποκειμενικά, η ομορφιά είναι αυτή που σε ελκύει σαν πρώτη φάση. Αμέσως μετά αν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ μας και από εκεί και πέρα είναι η στιγμή, οι συνθήκες που θα γνωρίσεις τον άλλον.

Βασίλης Δημούδης: Συμφωνώ απόλυτα με τον Βασίλη η στιγμή και οι συνθήκες παίζουν μεγάλο ρόλο.

Κώστας Μαραγκός: Εγώ προσωπικά επικεντρώνομαι στο βλέμμα, το οποίο είναι και το έναυσμα για να γνωρίσεις και την κοπέλα που έχεις απέναντι σου. Ένα βλέμμα μου δείχνει ότι κάποια ενδιαφέρεται και αυτό είναι το πρώτο. Από εκεί και πέρα είναι το επικοινωνιακό- εγκεφαλικό γιατί αν μιλήσεις με κάποιον, υπάρχει πιθανότητα να νιώθεις απόμακρος, μόνο και μόνο από την αύρα του άλλου.

 

SM: είχαμε ένα άρθρο στο Secret Must για τις γυναίκες κυνηγούς. Τι γνώμη έχετε για αυτό; Σας αρέσει αυτό το είδος της γυναίκας ή είστε πιο παραδοσιακοί;

Κώστας Μαραγκός: όσο και αν μας φέρνει στην εύκολη θέση στο να επιλέξουμε αν μας αρέσει ή όχι, θεωρώ ότι χάνεται η ιδιότητα της γυναίκας μέσω αυτής της κίνησης της. Σίγουρα είναι κολακευτικό να έρθει από μόνη της μια γυναίκα να σε γνωρίσει αλλά προσωπικά νομίζω ότι χάνεται όλη η θηλυκότητα της και η υπόσταση της σαν γυναίκα που από την φύση της θεωρείται ουσιαστικά αυτή που πρέπει να διεκδικηθεί. Το ότι οι γυναίκες έχουν πάρει τα όπλα στους ώμους και έχουν αλλάξει ιδιότητα, είναι γιατί έχουμε επιτρέψει ως άντρες να μας ευνουχίσουν, οπότε είναι αλληλένδετη κατάσταση γιατί εμείς το επιτρέψαμε και εκείνες με χαρά το κάνουν, μια που θέλουν να έχουν τον έλεγχο στα πάντα. Να σας πω ένα παράδειγμα εδώ: παντρεύτηκε μια οικογενειακή φίλη και ο Θείος της την πλησίασε και τις είπε: Μην ευνουχίσεις τον άνθρωπο που βάζεις δίπλα σου γιατί όταν χρειαστείς τον Άντρα θα ψάχνεις και δεν θα τον έχεις…

Βασίλης Παγώνης: δεν είναι τόσο απλό. Δεν είναι ή του ύψους ή του βάθους. Εξαρτάται από την κοπέλα και φυσικά τον τρόπο που θα με κυνηγήσει και πάνω απ’ όλα να μην με ακυρώσει ως «κυνηγό».

Βασίλης Δημούδης: επειδή το σοβαρέψαμε πολύ το θέμα θα συνεχίσω σε αυτό το ύφος και θα πω ότι εγώ πηγαίνω για κυνήγι και ναι έχω δει γυναίκες να κυνηγούν. Τώρα αν κυνηγούν τις περιόδους που πρέπει και τα πουλιά που πρέπει, δεν έχω κανένα πρόβλημα! (γέλια…)

 

SM: Ας φύγουμε από τις γυναίκες και πάμε στην διασημότητα. Πώς νιώθετε όταν κάποιος σας αναγνωρίζει και αν σας έχει επηρεάσει αυτό στους χαρακτήρες σας;

Βασίλης Παγώνης: Δεν μας θεωρούμε διάσημους, αλλά έχουμε κάνει κάποια πράγματα και θέλουμε οι άνθρωποι που μας γνωρίζουν να συνεχίζουν να ακούνε την μουσική μας και να παρακολουθούν τα live μας αλλά και τι cd θα κυκλοφορήσουμε και πότε. Δεν υπάρχει για μας διασημότητα απλά σε κάποιους χώρους και σε κάποια μέρη που ενδεχομένως κάποιος να μας αναγνωρίσει, κολακευόμαστε αλλά νιώθουμε και λίγο αμήχανα. Και φυσικά για να ασχολούμαστε και να εμφανιζόμαστε μπροστά σε κόσμο δείχνοντας την δουλειά μας, κάνοντας live, αφίσες και φωτογραφήσεις, σημαίνει ότι θέλουμε την αναγνώριση, όπως άλλωστε κάθε καλλιτέχνης. Μας αρέσει λοιπόν να μας κολακεύουν και οπτικά αλλά και με αυτό που θα ακούσουν, διαφορετικά θα κάναμε δουλειές μέσα από το studio ή θα παίζαμε με μάσκες. Εμείς διασκεδάζουμε μαζί με αυτούς που έρχονται να μας ακούσουν.

Κώστας μαραγκός: όπως και να έχει είναι ωραίο συναίσθημα.

Βάιος Χριστοδούλου: Δεν υπάρχει καλλιτέχνης που να μην δείχνει την δουλειά του, να εκτίθεται σε κόσμο και να μην του αρέσει.

 

SM: τελευταία ερώτηση για εμάς αφού σας ευχαριστήσουμε που μας μιλήσατε και σας ευχηθούμε ότι καλύτερο για την φετινή σεζόν, θέλουμε να μας πείτε:
 ποιο είναι το Secret must στην ζωή σας, στον κάθε ένα ξεχωριστά από εσάς και κατ’ επέκταση των Αλχημιστών.

 

Βάιος Χριστοδούλου: Εμείς ευχαριστούμε πολύ το Secret Must και να απαντήσω στην ερώτηση σας λέγοντας, ότι οι πιο δύσκολες αποφάσεις και οι πιο σημαντικές, κατά την εμπειρία μου και την άποψη μου, χρειάζονται λιγότερη σκέψη. Αν αγαπάς κάτι και είσαι παθιασμένος σ’ αυτό που κάνεις, να μην σκέφτεσαι τίποτα, απλά κάντο και με οποιοδήποτε τρόπο θα γίνει!

Κώστας Μαραγκός: Εγώ θα πω μια φράση μόνο: να μην χάσουμε τον άνθρωπο που έχουμε μέσα μας!

Βασίλης Παγώνης: αυτό που λέω εγώ μέσα μου είναι: Κάθε εμπόδιο για καλό. Μ’ αρέσει να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Άσχετα με το τι περνάει κάποιος, ο χρόνος μου έχει δείξει ότι κάθε τι που εμποδίζεται γίνεται για κάποιο λόγο, ίσως για να σκεφτείς ή ακόμα και να αναθεωρήσεις κάποια άλλα και φυσικά τίποτα δεν σταματάει, όσο εσύ το κυνηγάς.

Βασίλης Δημούδης: να περνάμε καλά με ότι κάνουμε και φυσικά να συμφωνήσω με τον Βάιο ότι κάνουμε να μην το σκεφτόμαστε πολύ, αν και εγώ είμαι πολύ αναλυτικός, πολλές φορές έχει αποδειχθεί ότι τα σημαντικά πράγματα τα αρπάζεις στην στιγμή που πρέπει, χωρίς σκέψη.

Βασίλης Παγώνης:

Το Secret Must των Αλχημιστών είναι ότι η μπάντα είναι ένα τρένο, που όποιος θέλει ανεβαίνει και όποιος θέλει κατεβαίνει. Το τρένο θα συνεχίσει και θα φτάσει στον προορισμό του που είναι η επίτευξη κάποιων επαγγελματικών στόχων.

alxhmistes-orthioi

Secret Must: θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Αλχημιστές για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και να τους ευχηθούμε δύναμη και επιμονή στην προσωπική και καλλιτεχνική τους πορεία.

Τους Αλχημιστές μπορείτε να τους βρείτε:

YouTube:http://www.youtube.com/user/Alximistes

Twitter:https://twitter.com/Alximistes

Facebook:https://www.facebook.com/pages/ALXHMISTES

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.